На живо: Байдън казва, че първият американски танк Abrams ще достигне Украйна „следващата седмица“

...
Следващата седмица първите американски танкове Abrams ще бъдат доставени в
Коментари Харесай

„Следващата седмица първите американски танкове Abrams ще бъдат доставени в Украйна“, каза Байдън в Белия дом, заедно с украинския си колега Володимир Зеленски, който е на второто си посещение в Съединените щати, откакто Русия нахлу в страната му през февруари 2022 г. Байдън също така каза, че е „одобрил следващия транш от помощ за сигурността на Украйна“, която по-късно Пентагонът оцени на 325 милиона долара. Следете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

2:51 сутринта: Зеленски ще направи обръщение към канадския парламент в петък

Украинският президент Володимир Зеленски ще направи обръщение към канадския парламент в петък, докато продължава усилията си да укрепи подкрепата на западните съюзници за войната на Украйна срещу Русия нахлуване.

Зеленски трябваше да пристигне на летището в Отава късно в четвъртък след среща с президента на САЩ Джо Байдън и депутати във Вашингтон, съобщи кабинетът на премиера Джъстин Трюдо. Трюдо планира да поздрави Зеленски, а също и да говори в парламента в Отава в петък.

Това е първото посещение на Зеленски в Канада, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г. Преди това той направи реч пред канадския парламент виртуално след началото на войната.

12 :10 сутринта: Байдън: Първите американски танкове Abrams ще достигнат Украйна „следващата седмица“:

Първите американски танкове M1 Abrams ще пристигнат в Украйна „следващата седмица“, каза президентът на САЩ Джо Байдън в четвъртък, увеличавайки силите на Киев като те се бият с руските войски в бавно развиваща се контранастъпление.

„Следващата седмица първите американски танкове Abrams ще бъдат доставени в Украйна“, каза Байдън в Белия дом, заедно с украинския си колега Володимир Зеленски, който е на второто си посещение в Съединените щати, откакто Русия нахлу в страната му през февруари 2022 г.

Байдън също каза, че е „одобрил следващия транш от помощ за сигурността на Украйна“, която Пентагонът по-късно оцени на 325 милиона долара. Той включва ракети за противовъздушна отбрана, боеприпаси за прецизни ракетни установки HIMARS, противотанкови оръжия и артилерийски снаряди.

Но пакетът не включва ракетите с голям обсег ATACMS, които Киев многократно е искал.

 

Ключ развитие от четвъртък, 21 септември:

Полша повече няма да въоръжава Украйна, за да се съсредоточи върху собствената си отбрана, каза полският премиер в сряда, няколко часа след като Варшава привика посланика на Киев на фона на спор за износа на зърно. „Ние вече не прехвърляме оръжия на Украйна, защото сега въоръжаваме Полша с по-модерни оръжия“, каза Матеуш Моравецки в отговор на въпрос на репортер дали Варшава ще продължи да подкрепя Киев въпреки несъгласието относно износа на зърно.

Първият кораб със зърно, който отплава от Украйна откакто Русия възобнови своята блокада на Черно море през юли, достигна Истанбул в четвъртък, съобщиха наблюдателите на морския трафик. Украински официални лица казаха, че плаващият под флага на Палау кораб Resilient Africa е превозвал 3000 тона пшеница, когато е напуснал украинското пристанище Черноморск във вторник.

Първите американски танкове M1 Abrams ще пристигнат в Украйна „следващата седмица“, каза президентът на САЩ Джо Байдън в четвъртък, засилване на силите на Киев, докато те се бият с руските войски в бавно развиваща се контранастъпление. „Следващата седмица първите американски танкове Abrams ще бъдат доставени в Украйна“, каза Байдън в Белия дом, заедно с украинския си колега Володимир Зеленски, който е на второто си посещение в Съединените щати, откакто Русия нахлу в страната му през февруари 2022 г.< p> 

 

(Франция 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР